torsdag den 26. maj 2011

To dejlige blomster i haven nu - i maj

Jeg har længe villet lave en have-blog/dagbog om de ting som optager mig, helt tæt på og helt nede på jorden, nemlig i min egen lille have.
Tiden nu, er jo lige midt i det hele, så hvorfor ikke begynde med nogle billede jeg har taget for nylig i min have. Jeg er nemlig vild med billeder af haver, planter og blomster, og tager billeder næsten hver dag.
Mit ynglingsmotiv i denne uge har (igen i år) været disse glade geranier Granium himalayense 'Gravetye', der med sine glade lysende blålige blomsterhoveder, som "kigger samme vej", altid er dejlig.
Jeg plejer at klippe den ned når den har blomstret. Bare fat om en ordentlig tot med den ene hånd og beskære-saksen i den anden, og så klippe det af, blade og blomster. Det får den til at blomstre igen senere på sommeren, og så kommer der heller ikke frøplanter rundt omkring, hvor jeg ikke vil have dem. 
En anden fantastisk blomst jeg har nydt den sidste tid er denne tulipan: Tulipa 'Abigail'. Den står i bedet ved indgangen til min have, og jeg kan også se den ud af køkkenvinduet. Den er i modsætning til de glade geranier helt ny i min have. Jeg satte løgene i sensommeren sidste år, og den har taget mit hjerte med storm. Især hvad angår farve og holdbarhed. Den har blomstret med sin intense lilla-røde farve i en hel måned, mens de andre tulipaner jeg har, er sprunget ud og afblomstret igen, har denne blot stået strunk og flot uge ud og uge ind. I en vase har holdbarheden været lige så markant bedre end tulipaner jeg ellers har haft.
En farveklat i al det grønne - der skal ikke så meget til


Et kig fra køkkenvinduet - egentlig en mørk krog, men frodig
Nu er jeg meget spændt på, hvordan den klarer at komme igen næste år. Det kan nemlig være en af de forædlede tulipaners svagheder, at de efter få år helt forsvinder. Jeg håber den kommer flot igen, for så skal den simpelthen have tulipan-guldmedalje !


 Og nu er jeg igang med min blog ! Dejligt :-)