torsdag den 4. august 2011

Forbavsende, som den lyserøde stokrose passer til de andre farver

Sarte farver i forhaven på denne tid


Stokrosen Alcea ficifolia blomstrer med pastelfarver 
Farverne i forhaven er sarte på denne tid, efter at den ellers så flittigt blomstrende dybrosa rose er færdig (eller holder pause, for måske kommer der endnu nogle blomster igen sidst på sæsonen).

Stokrosen blomstrer med sin nostalgi og charme. Den plejer udelukkende at blomstre med enkle lysegule blomster, men i år har den også lyserøde blomster. Det overrasker mig ikke så meget, for det er en plante som sår sig selv, men det jeg synes er ret fantastisk, er, at den nye farve passer så perfekt til de andre farver, som er i forhaven lige nu. Ja faktisk så godt, at man tænker, at det jo lige var den farveklat som manglede !Den overdådige hortensia Hydrangea arborescens "Annabelle"
En af mine absolutte favoritter nu er den cremefarvede Hydrangea 'Annabelle' som blomstrer længe med store blomsterhoveder, som den med besvær holder svævende, eller opgiver og lader ligge hen ad overfladen. Den vender jeg tilbare til ved lejlighed, ligesom de hvide høstanemoner, som lige er startet på langvarige yndige blomstring langs huset.

Til de sarte farver i forhaven nu hører også den meget almindelige men dejligt robuste rose 'New Dawn' og den lysegule duftende rose 'The Pilgrim'.


Slyngrosen 'New Dawn'

Slyngrosen 'The Pilgrim' 

Ingen kommentarer: