søndag den 14. august 2011

Drivhuset i sensommeren: Frodighed og frugter

Frodighed i drivhuset
Det er frodigt i drivhuset nu. Jeg plejer mest at dyrke tomater og agurker, men i år har jeg droppet agurkerne, for at få plads til at prøve nogle andre planter. De flerårige ting i drivhuset er plantet med rødderne udenfor, så de selv kan hente vand (de får dog ekstra vand en gang imellem). Det er vinen og roserne. De enårige planter dyrker jeg
Det bliver ikke frodigere end lige nu . Squash inde og ude og nye planter 
i tre plantesække. Her plantes de ud i foråret (alt efter hvornår de kan tåle det, mht. nattefrost). Her i august er de vokset godt til. Plantesækkene er plantet til, så der i bunden er jordbær (godt nok flerårige, men de kommer bare tilbage i haven til efteråret) og tallerkensmækkere, for at skjule sækken. Ovenover kravler tomater og en squash Citrullus vulgaris var. Fistulosus 'Tinda', som jeg såede indendørs i foråret, op ad en snor. Der er også en ananas-kirsebær, som jeg fik forærende. Den skal bindes op efterhånden som den vokser og har mange frugter, som jeg er spændt på. Jeg såede også en olieplante Ricinus i foråret, som er imponerende med sine kæmpe blade (ses i bagerst i drivhuset bag stolen). 

Modne tomater
Squashen inde giver endnu ikke frugter


Ananaskirsebær, første gang jeg har den
Vinen er ved at modne nu. Det er Vitis hybrid 'Schuyler'
Jeg har dog måttet fjerne tallerkensmækkeren i den ene side, fordi den var helt ødelagt af lus. Der er stadig lidt lus hist og her i drivhuset, men efter en sæbevandsbehandling, ser det ud til at være under kontrol igen. 
Tallerkensmækkeren kravlede villigt omkring... men fik lus

Squashen ude, ledes den vej man ønsker den skal vokse
Den udendørs squash Cucurbita moschata 'Early Bulam' også kaldet avokado squash, er også med til at skabe frodighed omkring drivhuset og den høster vi også mange små squash af. Den er blevet vandet en enkelt gang eller to, men finder ellers selv vand og sikkert godt med gødning fra både kaninburet og komposten som den står ved. 
Den udendørs squash som lille
Der skal rigtig meget vand til i drivhuset. Jeg bruger et simpelt system med sive spande, som jeg har lært af min far, og som vi begge synes virker bedre end flamingo vandings-kasser.  Læs mere om denne vandingsmetode under "Tips og råd"

Ingen kommentarer: