fredag den 17. maj 2013

Foråret er endelig kommet

Efter en laaaang vinter er foråret endelig kommet til Danmark og også til min have. Idag var det endda helt sommerligt, fantastisk ! Jeg har tilbragt en skøn aften med at læse i drivhuset og bagefter så, plante og luge, til det blev for mørkt til at se, hvad jeg lavede.
Tulipanen 'Abigail' er i blomst igen, stadig så dirrende intens i farven

I højbedene er der nu snart ikke plads til mere, alle er sået, og der er kun ventetid til det hele spirer og senere vælter frodigt op. Hist og her titter de første spirer dog frem, og kartoflerne er pænt med, så der er skam allerede noget at gå at følge med i.Jeg har optaget lidt video - glimt fra haven lige nu... eller nej, det er et dage siden jeg optog det, så der er allerede sket en masse siden. Faktisk er der allerede mange blomster.

 Opskrift på rabarber-kage, jeg virkelig 
kan anbefale (brug lidt ekstra sukker)


Til denne årstid hører også rabarber. Jeg plejer at fejre det med denne rabarber-kage med valnødder. 

Hvis man har rabarber i haven, er det en dejlig oplevelse, at gå ud og trække dem helt friske op, brække de store blade af og droppe dem i komposten, nyde den syrlige duft, mens de skæres i små-stykker til kagen, og sidst men ikke mindst servere kagen med iskold flødeskum. Dagen idag var perfekt til denne syssel. Den første dag med sommer i luften, og så synes jeg vel nok, at livet er dejligt !
Opskriften er fra et lille hæfte: Christa Alstrups bedste Søde Sager, desserter og kager. Hvorfra og hvornår den kom ind i mit liv, kan jeg ikke huske, men jeg har efterhånden prøvet de fleste. En af fordelene ved rabarber-kagen er også, at ingredienserne er basis-varer i mit køkken, så når der er rabarber i haven, har jeg næsten altid de ting som skal bruges.
Mille elsker også vores have

Jeg har fået en "hjælper" i haven, en Yorksire Terrier hundehvalp. En meget lille hund, som passer perfekt til en lille have, som hun da også har indtaget. Hun er heldigvis fredelig og graver og gnaver ikke af betydning. 

Ingen kommentarer: